Vejene for børn og også nogle voksne til drømmeland kan være lange og besværlige. Der er utrolig mange elementer der kan påvirke søvn både i løbet af dagen og om natten. Og det er ikke for sjov at mangel på søvn bliver brugt som tortur. For det er umådelig nedslidende og kan tvinge selv den bedste forældre ud i desperation.

Jeg vil i min nye E-Bog “Genveje til drømmeland” redegør for de faktorer der har indflydelse på indsovningen og søvnen hos især børn. For mig er det utroligt vigtigt at finde årsagen til ubalancen for at få et langsigtet resultat og ikke mindst gribe det an så naturligt som muligt.

Jeg husker selv hvordan jeg som førstegangsforældre indkøbte og byttede mellem adskillige sovemuligheder. Hvis drengen ikke sov, var det nok pga. sengen, så jeg købte en slyngevugge – det hjalp os ikke. Måske det var dynen eller nattøjet, så det eksperimenterede jeg også en del med. Måske drengen ikke sov fordi han var sulten? Måske jeg ikke kunne mætte ham med min mælk?? Eller var der for varmt/koldt/lyst/mørkt i soveværelset? Skulle han sove hos mig, selvom jeg så ikke fik lukket et øje? Bekymringerne og tvivlen på mig selv ville ingen ende tage. Troede jeg. Heldigvis bliver man klogere og lære af sine erfaringer.


Jagten på det gode sovehjerte

det er faktisk min holdning at man i lang udstrækning som mor eller far kender sit barn bedst. Men at man godt kan have brug for hjælp til at nå sine mål. Det er også min holdning af der ofte skal flere tiltag til end kun et ad gangen.


I hvert fald så har jeg i dag tre børn med gode sovehjerter. Det gør mig ikke til nogen ekspert, for alle børn er forskellige og det er faktisk min holdning at man i lang udstrækning som mor eller far kender sit barn bedst. Men at man godt kan have brug for hjælp til at nå sine mål. Det er også min holdning af der ofte skal flere tiltag til end kun et ad gangen.

I hvert kunne jeg godt have brugt den viden jeg har i dag, for 9 år siden da jeg stod med min førstefødte i armene. Og det er derfor jeg i dag, som børnesundhedsvejleder hjælper både store og små med at finde balancen og hjælpe dem i mål med kropslige udfordringer.

En god natte søvn handler om så meget mere en den rigtige godnathistorie, den bedste seng eller det rette nattøj. Det handler i allerhøjste grad om hormoner, nervesystem, stimuli i løbet af dagen og om pædagogik, mener jeg. Altså faktisk om de valg du træffer i løbet af dagen. Hvad du spiser, hvad du laver, kommer du ud i dagslyset og hvordan du griber situationen an kommunikativt.

Har du brug for hjælp til at hjælpe dit barn eller bare lidt inspiration til at ændre på nogle vaner, så kan du i bogen finde ca. 40 tiltag der gavner søvnen.

Bestil den her for 59 kr til din indbakke.