Børnesundhedsvejleder

Så blev 2. sidste modul på Børnesundheds Vejlederuddannelsen frigivet. Denne gang om astma, allergi og eksem. Det er så´n en skøn fornemmelse at vide næsten alt i modulet på forhånd. Da det jo er en opsamling på at det, vi har lært indtil videre.

Logo BSV

Men hvert 3. barn i Danmark lider af astma, allergi eller høfeber. Det er virkelig skræmmende.

Egen erfaring

Vi har selv haft det tæt på. Min datter fik som baby, børneeksem efter en indlæggelse med lungebetændelse og efterfølgende kur af antibiotika og smertestillende. Det har vi heldigvis fået rettet op på igen og hun har nu en sund og modstandsdygtig hud, der ikke kræver ekstra pleje.

  • Kroppen er ufattelig kompleks og hænger sammen på kryds og på tværs. Men når alt kommer til alt er det de helt grundlæggende ting der ligger til bunds for alt andet. Derfor er det også helt essentielt at kigge på basis fundamentet for sundhed, når et barn kommer i klinikken med f.eks eksem. For selvom eksem ses udenpå, så skal vi ofte finde årsagen indeni. Forstået på den måde, at symptomet måske er kløe i knæhaserne, men årsagen skal altså findes i:
  • det der er puttet i munden
  • i det kroppen mangler
  • i miljøet inde i kroppen
  • eller hos faktorer der påvirker barnet udefra eller mentalt.

Som terapeut og vejleder arbejder jeg som en slags efterforsker, på jagt efter spor. Det er for mig helt afgørende at vi finder frem til årsagen, så vi kan lægge en plan der holder ud i fremtiden. Det betyder også at det ikke er et Quick fix I får når I kommer til mig, men en helhedsløsning. Det kræver tid, ressourcer og i det hele taget, nogle ændringer i det, I plejer. Dog har jeg også masse af naturlige løsninger til lindring af symptomer, I kan bruge under processen. –For hvem gider kløe ;-)

Hvad er din erfaring?