Legetøj

Legetøjs mekka i stuen?

Efter december måned kommer der altid en masse nye ting ind i huset, i form af adventspakker og julegaver. Nyt som gammelt, da jeg også har købt en del pakker som “second hand” i år. Men lige meget hvad, så skal alle tingene jo have en plads i huset. Dette lader sig kun gøre ved at noget skal ud (læs: videre)

Behovet for at sortere ud handler dog ikke kun om den fysiske plads i huset, men mindst lige så meget om rodet i mit hovede. Jeg er på ingen måde perfektionistisk eller en rengørings freak. Men er der for meget der flyder i huset, mærker jeg det på mit overskud.

Legetøj

Derfor bliver julepynt ret hurtigt taget ned igen. Ungernes legetøj bliver endevendt og garagen stoppet med ting der skal videre eller gemmes væk i et stykke tid.

Det der med at gemme noget legetøj væk i en periode, kan nemlig give det helt nyt liv. Forstået på den måde at når det så kommer frem igen, så er interessen nærmest lige så stor som hvis det var helt nyt. Bare en tur på øverste hylde i en måneds tid, kan give legetøjet helt ny mening.

Det nye legetøj overvejes

Legetøj

Efterhånden som der er kommet flere børn i huset, er jeg også blevet mere kræsen hvad angår legetøj. Vi har nok af bamser og skrammel, synes jeg. Samtidigt er jeg også blevet mere bevidst om kvalitet, bæredygtig og kemi venlige produkter. Som bestemt også giver nogle naturlige begrænsninger i udvalget. Vi har stadig en masse plast i regnbuens farver eller noget der var produceret før vi blev opmærksomme på skadeligt kemi. Men jeg bryder mig heller ikke om bare at smide velfungerende legetøj ud. Det konflikter med min ide om bæredygtighed. Så vi bruger det vi har, noget går i generationer. Når jeg så skal købe nyt ind til ungerne, kigger jeg mig mere omhyggeligt om efter noget lækkert.

Et andet krav jeg har når jeg køber legetøj er at der skal være noget læring i det. Det må gerne fordre til fantasi, motorisk, sproglig eller social udvikling, da jeg synes der skal være en kontrast til at al den skærm/digitale tid de også har i dag. Jeg nørder ikke helt i bund med bærdygtighed og kemi, men jeg prøver at finde nogle webshops/produkter med velkendte mærker og certificeringer, jeg stoler på. Jeg er bla. blevet rigtig glad for at handle online hos Naturebaby (reklamelink). Dér er det meste til småbørnsfamilien og der er man sikker på at det er kvalitet og fri for unødigt skidt.

Hvordan ser jeres legerum ud og hvilke kriterier køber du efter?